Projekt przebudowy spichlerza w Tartaku w Chocianowie. W starej żelbetowej „skorupie” powstaną pokoje hotelowe. Jeden z nich z tarasem z widokiem na Bory Dolnośląskie
W latach 2000-2005 przedwojenna zabudowa przemysłowa została zaadoptowana na sale bankietowe.
Od tamtego czasu potrzeba popychana koniunkturą spowodowała, że oryginalny układ obrósł niezbędnymi do funkcjonowania pomieszczeniami.
Nieprzemyślana rozbudowa doprowadziła niestety do chaosu przestrzennego całego kompleksu.
Zastaliśmy taki stan w 2011 roku, kiedy inwestorzy zgłosili się do nas z prośbą o pomoc.
Prace projektowe rewitalizacji całego kompleksu rozpoczęliśmy od projektu wnętrz strefy wejściowej, łącznika sal bankietowych i adaptacji przestrzeni dawnego silosu na pokoje hotelowe.
W dawnym silosie staraliśmy się zachować walory niesamowitej przestrzeni.
Zadaną nam przez klientów funkcję zmieściliśmy w dwóch białych bryłach, zawieszonych pomiędzy starymi murami.
Wszystkie inne elementy, jako kontrast lekkości i koloru, sprawiają wrażenie chodników pomiędzy bryłami.